Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Λήθη και Αυταρχισμός

Τα δώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με αυτά έρχεται, και εξ αιτίας αυτών.
Ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας ανατρέφεται με τη Λήθη, που μπερδεύεται με το φρέσκο ξεκίνημα. Το ξεκίνημα από μηδενική βάση.Οι παλιότεροι πάλι ύπουλα δουλεύουν να γυρίσουν τα πράγματα όπως παλιά. Όμως και λόγω κρίσης πια, και λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, να δείτε πως θα μιλάει αυτός ο ιδιωτικός τομέας στους πελάτες του, είτε στην υγεία, είτε στην παιδεία, είτε στις μεταφορές κ.λ.π. "Τάξη" και κονσερβοποίηση. Βλέπε Αγγλία..
Ένας κόσμος το υπηρετεί αυτό πια δίπλα μας. Στα σπίτια μας. . Το έχει και εξιδανικεύσει. Κάθεται σαν τον κροκόδειλο στις όχθες και περιμένει το πράγμα να εξελιχθεί.
Ακούστε τον Μητσοτάκη, δείτε τη γλώσσα του σώματός του, και ανιχνεύστε και στο ίδιο αυτή τη βαθιά αυταρχικότητα για την οποία μιλώ, απειλητική και μόλις συγκρατημένη. Στον ίδιο, όπως και στα στρώματα που τον στηρίζουν.
Βέβαια θα ταραχευτούν και αυτοί από τη σάρα και μάρα που κουβαλά μαζί του ο Μητσοτάκης. Αυτοί είναι απρόβλεπτοι. Και μέχρι και κανα πολεμο δεν θα έλεγαν όχι.
Η φρόνιμη τάξη του ιδιωτικού τομέα προσπαθεί να γυρίσει τα πράγματα στην επίφαση τάξης και αρχών της δεκαετίας του ΄50 στην Αμερική, βέβαια, όχι εδώ..Φαντασιακά...
Το παιδί με το βιβλίο του, το πουλοβεράκι του, τη χωρίστρα, και τα σοσόνια του, τον εκκλησιασμό, και τον αξιοπρεπή πατριωτισμό ... Αυτό δεν ξέρω αν θα τους βγει.
Λυπάμαι όχι για το ΣΥΡΙΖΑ...αλλά για κείνο που λέει ο Κεμάλ του Χατζηδάκι , και για το οποίο οι περισσότεροι είμαστε χέρια, πόδια, χταπόδια ανευθυνουπεύθυνοι..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου